Ett gott skratt förlänger livet ♥

4

Jag får ofta höra att jag är stark, en riktig kämpe som håller humöret uppe och är så positiv trots min hälsa. T.o.m. min läkare sa, sist jag träffade henne, att det är alltid så roligt att se hur fräsch och glad jag är trots allt. De flesta inser nog säkert att jag också har mina låga stunder, men de kommer som tur är inte så ofta och stannar inte många minuter. Ja, jag är nog rätt stark mentalt och lyckas rätt bra att kontrollera mina tankar, men framför allt så väljer jag att fokusera på glädjen. Jag vet att jag skrivit om detta tidigare men jag tycker det är viktigt att få dela med mig av den styrkan till andra som kanske har det tungt.

Mitt favorit Tarotkort Styrkan ♥

       

Oftast kommer min mentala dipp när jag är trött och då lättare blir påmind om hur sjuk jag är. Som på kvällen när jag skall gå och lägga mig. Att gå uppför trappan till övervåningen börjar bli en pärs och då kommer gärna den där negativa tanken… Shit, jag vill inte vara med om detta, låt mig få vänta ett tag. Men istället för att sitta där och tänka negativa tankar så vad gör jag.. Jo det sista jag gör innan jag släcker ljuset på natten är att titta på något roligt en stund. Jag plöjer igenom Engelska komedier (Svarte Orm, Friday Night Dinner, Skenet bedrar, Helt hysteriskt) Just nu är det ett avsnitt av Fader Ted som avslutar dagen. Istället för ledsamma tankar har jag då ett leende på läpparna. Sen har jag även tankar jag tar till som fokuserar på trevliga saker. Bl.a så brukar jag ta olika bostäder som jag sett och göra om dem till mina egna. Jag kan in i minsta detalj planera hur ett rum skulle se ut. Oftast har jag somnat långt innan jag knappt hunnit börja.

Humor är en av de egenskaper som jag värderar högt. Ha lite glimt i ögat och kunna skratta åt saker och inte vara så tungsint och dyster. Att locka andra till skratt och få människor omkring att känna sig glada och må bra, är väl en härlig egenskap. Senast jag skrattade riktigt gott var i söndags då två vänner var på besök, ni vet sådana där skratt då man nästan inte kan sluta, och trots att man är helt slut så känner man sig ändå mer energirik på något sätt. Tänker på “Expeditionen” ni vet tv programmet där några kändisar är i Himalaya och utmanar sig själva med bergsbestigning. Tycker det är så häftigt hur det byter om om går med olika personer, alla med olika personligheter och att alla har något att ge varandra på olika sätt. En jag gärna skulle vandra med är Nikki Amini som ständigt har nära till skratt, tror vi skulle ha skrattat oss hela vägen upp. Fast nu skulle jag iofs aldrig ge mig ut på detta äventyr, det är inget som lockar mig att plåga mig själv över hängbroar och stenskravel =)

Det jag med detta inlägg åter igen vill påminna är verkligen vikten av att ta vara på glädjen i livet. Fokusera på det/de som gör dig glad, som boostar dig med den där bubblande energin och försök att ha tankar som stärker istället för att försvaga.

Lycka till ♥ Kram på er ♥

PS! Mina hjälpbloggare är lite väl taggade idag =))

 

Dela.

Om skribenten

Helena heter jag. Född på 60-talet. Bor på Fagergården tillsammans med min make, hund och tre katter. Är sedan 2005 sjukpensionerad lärare. Har varit väldigt aktiv inom djurskydd, hästdressyr samt tävlat bruks med min tidigare hund. Intresset för det andliga/mediala har genom året vuxit och jag har hunnit med flera härliga utbildningar innan sjukdom till slut satte stopp. Två lungtransplantationer och en hjärntumör m.m. har gjort att min kropp fått nog och kräver syrgas dygnet runt så jag är nu tyvärr ni inne på "The Final Countdown" ♥

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Anna den

  Sån fin bild på dina djur! 💗💗💗

  • Helena den

   Tack 🧡🧡🧡

 2. Kristina den

  Tack för att du delar med dej av din positiva livssyn! Du är stark för att glädje ger styrka! Tack! 🤗

  • Helena den

   Snälla kommentarer ger även de styrka Tack 🧡🧡

Lämna en tanke