CARPE DIEM – kanske inte så tvärenkelt som man skulle önska

14
Jag är sjukpensionär sedan 15 år tillbaka. 2005 var året då jag tvingades lämna mitt lärarjobb då min hälsa blivit så dålig. Jag höll ut in i det sista och till och med red in min unghäst med syrgas på ryggen. Jag har genomgått 8 stora operationer, varav två lungtransplantationer och en hjärntumör. Har 24 ärr på kroppen efter op.ingrepp. (Tror t.o.m Börje Salming ligger i lä). Är helt döv på ena örat, lider av  nervsmärtor, och har ett konstaterat hjärtfel. Men har sällan fällt en tår eller varit bitter över detta. Min man säger att jag sparat det till djuren, som jag kan gråta floder över. Mina egna om de mår dåligt någon dag och de illa farna som vi kan få in till oss i Djurskyddet.
Jag tänker sällan på det jag gått igenom eller på att jag inte är frisk utan ser framåt och försöker fylla livet med mening och glädje istället för att hålla på och analysera och älta det som varit. Är nog tämligen stark psykisk ..och känner att livet är nu och framåt..inte det som varit..
Jag skriver inte detta för att få medlidande, det behöver jag inte.. Jag är lycklig och det finns de som har det betydligt värre i livet. Utan mer som en förklaring till mitt intresse för livet och livet efter detta.. När man kommer i svåra livsavgörande situationer så funderar man eller snarare i mitt fall…läser man. Jag läste allt jag kom åt om andlighet och mitt intresse växte. Det växer fortfarande och jag hoppas få utforska, lära och uppleva massor med saker inom detta område innan jag ” tackar för mig”. Att hålla på det det mediala ger mig en tro både på livet vi lever här och ” livet mellan liven”. Försöker ha goda affirmationer och utvecklas, även om det kan sitta hårt åt ibland, så har jag iaf tanken där…
Dessa ord skrev jag i september 2019.
Styrkan – Mitt favorit Tarot kort

För 12 dagar sedan fick jag beskedet att mina lungor håller på att stötas bort ur min kropp igen. Man försöker med bromsande mediciner som föhoppningsvis saktar ner farten. En tredje transplantation är inte lika självklar denna gång, då kroppen blivit ärrigare och svagare. Men hoppet om ett hopp finns ju där. Och jag vet ju vid det här laget att hur stark jag kan vara … Där av min underrubrik ( You dont know how strong you are, until being strong is the only choise you have). Det skall mycket till innan jag viker ner mig…
Så nu är jag där igen med tankar om hur man skall ta tillvara på livet och dagarna..
Vad skall stå på min bucket list ?
Det är inte så lätt som man tror, iaf inte för mig, jag har nog tagit tillvara på livet helt ok och uppfyllt de flesta av mina drömmar.
Vad skulle stå på din lista om inte resor får vara med där ?
Jag frågade några av mina vänner härom dagen. En vän till mig svarade att hon skulle försöka träffa och prata med de människor i livet som hon ”missat ”eller bara inte hunnit med. En annan ville lära sig dyka. Någon ville skaffa hund och den fjärde ville bo på olika ställen och uppleva olika saker.
Ja, det kan nog vara gott att tänka på vad man önskar i livet och inte vänta tills läget blir skarpt. Ta tillvara på ditt liv, fundera på vad du vill och vad som gör dig lycklig och försök att leva därefter.
Så jag funderar på mina egna ouppnådda drömmar… hmm…och ni som följer med mig här på bloggen kommer nog att få hänga med i mina lyckade och mindre lyckade försök att ta tillvara på livet.
Bloggandet är iaf just nu en del i det hela…
CARPE DIEM ❤️

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

14 kommentarer

 1. Kicki den

  Hej
  Så tänkvärda ord. Funderar och det är svårt. Skulle nog vilja vara ute mer och hitta på saker i naturen. Lycka till med dina drömmar.

  • anglakraft den

   Tack ❤️
   Och lycka till med dina drömmar 🙏

 2. Lena den

  Det är verkligen inte lätt. Jag känner nog lite som du att jag är ganska nöjd men det skulle vara skönt att inte jobba så mycket….

  • anglakraft den

   Ja,det kan jag förstå ❤️
   Kram 😻

 3. Kicki Hammarstedt den

  Mycket tänkvärda ord, och det är lätt att man glömmer att reflektera över dessa saker när livet rullar på. Min önskan är att hitta nya vägar att vandra och uppleva fina stunder,och vara öppen för det som livet vill ge mig. 🤗

  • anglakraft den

   Hoppas din önskan blir sann och att livet ger dig glädje ❤❤

 4. Katarina den

  💗Hej..
  … Vad skall stå på min bucket list ?

  -Sortera.. spara kasta skänka.

  -Betala någon att putsa fönstren lite då& då.. så man lättare ser allt det vackra utanför, för det dammar ute & om det regnar rinner vattnet, brunfärgat av allt damm, ner utefter husväggarna, & fönstren hur de ser ut när allt har torkat?
  🦓 Zebror skulle skratta för de ränderna är inte i närheten så vackra som zebrornas.

  -Skriva födelsedags brev till de mina att lösas allteftersom

  -Skriva Bok ”till min dotter” & be att några i familjen också gjorde det tex mormor morfar morbror & berätta om sin barndom & goa råd.
  Skriva till mina framtida barnbar. 💕

  -Fotografier.. vilka personerna är & liten historia bakom fotot..

  -Trädhealing/meditera..

  -Umgås med familjen släkten & vännerna

  …💗

  • anglakraft den

   Viĺken bra bucketlist 😊
   Tack för att du delade med dig ❤

  • Kajsa den

   Ingen enda vet när man börjar få bråttom att hinna med.
   Tar man vara på allt det enkla och vanliga kan man nog vara rätt nöjd.
   Klappa ett djur, se solen, trivas i sitt hus, se ett foto från förr och tusen andra ting

   • anglakraft den

    Precis 💕

 5. Christina Sundman den

  Jag är nog rätt nöjd med helheten, även om jag saknar en viktig pusselbit. Kram Christina

  • anglakraft den

   Ja vi hoppas du får lägga klart ditt pussel ❤️❤️

 6. Camilla Collin Hansson den

  ❤💞

  • anglakraft den

   ❤️❤️

Lämna en tanke