Med djuren som mission.

6
Tisdag kväll hade jag möte med vår kattgrupp i Djurskyddet. Ett härligt gäng på 10 personer som lägger ner tid och engagemang på alla katter som behöver vår hjälp. Vi har så många ärenden gällande katter ( mellan 200-300 katter omhändertar vi varje år) så att vi kände att en särskild grupp med folk utöver vår styrelse behövdes. Jag har ju nu pga av min sviktande hälsa fått dra ner på djurskyddsarbetet på fältet, men än kan jag vara med och fixa saker.. det är svårt att liksom sitta på sidan och se på..och jag vet att jag, liksom fler med mig, är väl behövda i vår verksamhet.
Det är många djur som far illa i det tysta och så många djurägare som inte alls borde ha djur. Ibland kan jag känna frustration och stor maktlöshet. Att inte förstå att t.ex en katt eller hund behöver kärlek och omtanke precis som vi människor.

För några dar sedan plockade jag in en katt i inlandet som bara var ”skinn och ben”, den blev uppmärksammad när den försökte äta fågelfrö på en altan. Många bryr sig inte och de flesta tänker att om de inte gör något så går katten hem till sig igen. Men en katt som äter fågelfrö är långt från sitt hem om den öht har något.  Vi har fått in många kissar med förfrusna tassar och öron, även denna vinter , magra och i dåligt skick. De flesta har vi lyckats rädda och ge chans till ett bra liv men de fanns även de som var i så dåligt skick att det enda vi kunde göra var att se till att de fick somna in och slippa lida mer. Många tårar har jag fällt genom åren av sorg, men som tur är, de flesta av glädje.

Bland det värsta uttryck jag vet är.. Det är ju bara en katt..Att ha den inställningen kan inte vara bra i livet. . Djuren har ju också känslor..inte bara i Fablernas Värld. Själv kan jag tycka att min empati bara ökar med åldern, både för människor och djur.

Detta problem med utsatta djur är nog tämligen lika över hela landet inte bara här i norr. Att vara en som ser och bryr sig kan betyda skillnaden mellan liv och död. Så att du reagerar är viktigt. Kontakta djurskyddet i ditt län eller länsstyrelsen, även polisen kan vara behjälplig om man pratar med rätt person. För det är bättre att ta hand om och kolla upp djuret än att chansa och den kanske får lida än mera.
Kram på er ❤️
Ps! Hoppas du fick äta en semla i tisdags. 😃 Jag älskar semlor…så klart blev det vad som serverades på mötet.

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Lippe den

  Det går inte att tänka på dig utan att samtidigt tänka på din insats för behövande katter. ❤

  • anglakraft den

   Haha..ja man är märkt för livet 😜❤️😸

   • Kajsa den

    Även om du inte kan vara “på fältet” så mycket just nu finns massor att organisera och fixa. För övrigt är det bedrövligt hur katter behandlas ibland.
    Adoptera mera😊❤

    Kramar

    • anglakraft den

     Ja, man är alltid behövd på något sätt ⭐️❤️

 2. Tina Schaeder den

  Tack för ert engagemang att rädda och hjälpadär man kan! ❤ Det betyder mycket för mig! ❤ Många gånger har min familj öppnat hemmet för djur som behövt hjälp och ett hem. Då har vi alltid givit djuren ett långvarigt hem. Varje gång har det varit tufft emotionellt, tills man ser att djuret är ok. För mig är det så främmande att man inte värnar om djuren….. Så tack för er insats! ❤

  • anglakraft den

   Tack själv Tina för att du bryr dig ❤️❤️

Lämna en tanke