Dagens budskap från änglarna och små tankar om mat.

0
Just nu kretsar de mesta kring Corona viruset och dess framfart. Alla har vi tankar och funderingar. Men ibland måste annat få komma emellan, så idag handlar mitt inlägg om något så alldagligt som mat…
Många inom det mediala OCH inom Djurskyddet är veganer eller vegetarianer. Så oddsen för att även jag skulle vara något av det, är således låga. Men det är inte fallet.. Jag inser dock att man faktiskt mår bättre  av att minska intaget av det röda köttet och att det även finns många andra vinningar.  Och visst, jag äter inte så mycket rött kött idag, men en god grillning på sommaren kan jag inte säga nej till.. Som tur är älskar jag fisk o skaldjur och äter det ofta. Kokta grönsaker har jag alltid haft svårt för men att mixa t.ex kokt broccoli och blanda med någon smaksatt dessertost är väldigt gott. Jag tänker dock inte ge mig in i några större tankar om det här med maten och dess betydelse. Det finns många mer lämpade för det än vad jag är och det är liksom upp till var och en att känna och komma till insik om vad känns rätt och lämpligt. Och för egen del går det sakta framåt mot en kanske bättre kosthållning.

I dagens lite annorlunda blogginlägg tänkte jag därför dela med mig av två goda recept

Fisklasagne

Torskpaket, 2 gula lökar, 1 brk krossade tomater, timjan, fiskbuljongtärning, 1/2 ask mjukost   (gärna lite starkare )  matlagningsgrädde, creme fraiche. lasagneplattor, salt, peppar.

• Fräs lök i stekpannan, tillsätt tomater , fiskbuljong och timjan. Smaka av med salt o peppar. Låt puttra en stund.

• Värm matlagningsgrädde, creme fraiche,  blanda i mjukosten.

• Varva ostsås, lasagneplattor och tomatsås.

175 grader 40 min. Servera gärna med tomat/avocadosallad.

Tapenaderullar med fetaostdipp

1 pkt filodeg, 1 äggvita, 200 g svart tapenade, 150 g fetaost, 3 dl gräddfil, salt, peppar

• viska upp äggvitan och pensla filodegsbladen. Vik ihop tredubbelt från kortsidan. Lägg en sträng tapenade på diagonalen. Pensla bortre änden med äggvita, rulla ihop och tvinna ihop ändarna.

• Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 15 min 200 grader

•Mixa ihop dippen och dela rullarna på diagonalen.

🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗

Avslutar detta inlägg med att dela med mig av Dagens budskap från änglarna

Vi befinner oss vid din sida dag och natt. Vi sänder dig vågor av kärlek varje ögonblick, precis som solen ständigt skickar ut sina strålar. I vår kärlek till dig förekommer aldrig några uppehåll, för vi ser hela tiden din sanna fulländning. Du är en strålande gudomlig varelse som har anmärkningsvärda gåvor i form av glädje, vishet och oerhörd medkänsla. Din närvaro här på jorden är en outsäglig tillgång för alla eftersom du utstrålar kärlek dagen i ända. Du är en välsignelse för världen på väldigt många sätt. En del av dem trotsar all logik. Det räcker med att säga att din existens på jorden är högt uppskattad.

Kramen på er ❤️❤️

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke