Budskap från änglarna och meditation

0

Igår morse när jag vaknade så satt Gulle på mitt sängbord. Han satt så stilla och såg ut som han var djupt försjunken i meditation.

Om meditation – Meditation är ju inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, föreställning eller företeelse. Det kan bland annat vara ett ord man uttalar tyst, ett så kallat mantra, eller en punkt att iaktta, sin egen andning, uppmärksamheten på ljud som finns runtomkring, fokus på den egna kroppen som en helhet, energicentra i kroppen, så kallade chakras, färger, former, ljud, bön eller en vägledd meditation. Man sitter vanligen men det förekommer också att man ligger ner. Även meditationsformer finns där man promenerar eller på annat sätt rör sig. Vanligast är dock att sitta avspänt på en stol eller med korslagda ben med slutna eller halvöppna ögon. Syftet med tekniken är att stilla sitt sinne, det vill säga de tankar som mer eller mindre automatiskt “invaderar” vår hjärna och upptar oss. Därmed skapas förutsättningar för ett inre lugn som bidrar till att utveckla en förmåga att lättare hantera både tankar och känslor. Detta i sin tur ska bland annat öka det allmänna välbefinnandet, minska stresskänslor, och också påverka blodtrycket positivt.

På Wikipedia kan man dessutom läsa att meditation kan minska biverkningar hos personer med transplanterade organ. Tycker det var intressant att de just påpekat detta. Jag får nog skärpa mig och försöka få bättre rutin med mitt mediterande. Sen kan man ju undra..med tanke på bilden om även djuren tillämpar någon form av meditation.

Budskap från änglarna ❤️

När du låter ditt sanna jag komma helt och fullt till uttryck, strålar ditt inre ljus klart och visar upp glädje i form av skratt, sång, dans, lekfullhet och kontakt med andra. Låt denna del av dig komma fram i dag – din strålglans kan kanske lysa upp någon annans väg och skänka inspiration i mörkret. Stråla klart idag jordiska ängel. Använd ditt ljus för att vägleda en annan människa.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke