Tankarna går…

2

Idag är vintern här i norr. Snöstorm och vindar som får mig att vackla till ibland. Jag brukar tycka om vinter, ja faktum är att alla årstider har sin charm. Men denna gång får vintern mig bara att känna oro och missmod. Mina lungor blir sämre och sämre..Morgonens hundpromenad blev kort och slutade med tårar och blodsmak i munnen. Orkar inte gå i snön, hjärtat slår och jag flåsar högt. Jag blir ledsen att inte kunna göra min hund glad med långa promenader.  Tankarna kommer… snart är jag där igen..syrgas.. hur skall jag orka en gång till ? Och denna gång finns nog inte hoppet om en transplantation igen. Efter två lungtransplantationer brukar det vara stopp.

Det är när jag är mitt i detta flåsande som detta kommer, annars är jag bra på att se framåt på ett positivt sätt och hitta guldkanter i tillvaron. I dagarna slog vi till och bytte husbil till en större och nyare än den vi hade. Även om det dröjer några månader innan första turen, så har vi något att se fram emot. Jag hoppas att min hälsa är på min sida, annars som min man säger…så ryms syrgas tanken bra i husbilen. Tack vare vi haft husbil så har vi kunna se oss omkring tidigare år då jag varit syrgasberoende.

Så här ser den ut.

Känns bra att få skriva av sig lite tankar här i bloggen där nästan ingen känner mig. Att skriva detta där mina vänner läser, skapar mest ett medlidande och frågor. Jag vill inte fokusera på sjukdom och elände utan när jag har kontakt med mina vänner vill jag känna glädje och framtidshopp. Jag tycker inte om att hålla på att analysera och älta saker. Tänk här, nu, framåt och tänk positivt.

Av samma anledning vill jag inte prata om djurskyddet med mina vänner. Det är så mycket tragiska och jobbiga saker som man hela tiden måste tas med i detta engagemang. Så jag måste få släppa tankarna på djur som far illa emellanåt och ha en del av livet där jag får påfyllning av energi och positiva inputs.

Tystnade är också viktig för mig. Jag har blivit så känslig för ljud och även för många andra saker. Trivs att vara med mig själv och djuren även om jag saknar nära och kära så här i Corona tider. Tycker om att sitta och sitta och skriva och fixa saker, sen blir det tyvärr mycket djurskyddsamtal, säkert minst tio varje dag. Vi får se hur länge jag orkar med detta.

Oj,nu har jag skrivit av mig. Tack för att du ville läsa. Något budskap har jag ej idag annat än att livet kan helt plötsligt ta en ny väg och det vi då kan göra är att nyfiket följa med, göra resan så positiv som möjligt och se möjligheter istället för elände.

Dagens snöstorm

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Merita den

  Hoppas det blir bättre snart Önskar dig en fin dag

  Merita

  • anglakraft den

   Tack ❤️
   Önskar dig en fin dag också ❤️

Lämna en tanke