Dagens tankar från mig och änglarna ♥

0

Finns det öht något man kan lära sig av att vara svårt sjuk ? Ja, det är en fråga man kan ställa sig. Kanske att man blir bra på att fånga dagen – Ja lite kanske det är så, För mig så tycker inte det är någon större skillnad mot tidigare i livet. Man gör så gott man kan …har nog alltid varit ganska ok på att hitta på saker och leva livet som jag önskar, men ibland så blir det bottennapp även där. Minns bl.a när jag fått mitt besked om min hjärntumör för ett antal år sedan, då tänkte jag att nu måste jag ta tillvara på dagarna ordentligt. Den dagen knäskurade jag hela toaletten.. mina vänner brukar skratta åt det och säga att det kanske inte är det första någon annan skulle tänkt på.

Men är det något jag skulle säga att jag har lärt mig så är det att kunna se det lilla i det stora. När man inte längre kan se fram emot att resa, åka på kurser, ha kalas, tävla och träna med hund eller häst, eller annat som kräver energi eller är på avstånd, så är det fortfarande så viktigt tycker jag att kunna ha saker att se fram emot, saker som sätter lite guldkant på dagen. Brukar försöka ha något varje dag som känns lite roligt, som gör dagen lite roligare. Det kan t.ex vara var vi åker och handlar, det kanske inte låter så hejigt men kan vara rätt kul faktiskt. Häromdagen bestämde vi oss för att åka till en butik 3 mil norrut som vi sällan besöker, men som jag tycker har trevligt utbud bl.a väldigt gott bröd. En annan dag såg jag fram emot att få min nya medicinväska som passar mig perfekt.

Andra saker som iaf jag kan se fram emot. Något man skickat efter, en bok t.ex, Ett samtal eller träff med vänner. En biltur till något ställe med med hund och man, där kameran kan användas, En bra film eller tv program, Tarotläggning för en vän, Sitta i solen när den visar sig och njuta av fågelsång och takdropp, Idag ser jag fram emot årets första grillmiddag men först av allt såg jag fram emot frukosten och det goda brödet som inhandlades igår.

Hur ser din dag ut ? Har du något du ser fram emot ? Jag hoppas att du har det, för även det lilla kan förgylla dagen ♥

♥♥♥♥♥♥

 Änglarna sänder en tanke för dig och din dag.

Mitt liv är vackert! Jag lägger märke till undret runt omkring mig idag. Ju mer jag lägger märke till skönheten hos andra, desto mer ser jag den hos mig själv. Mina tankar, ord och känslor är alla fyllda av skönhet.

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Helena heter jag. Född på 60-talet. Bor på Fagergården tillsammans med min make, hund och tre katter. Är sedan 2005 sjukpensionerad lärare. Har varit väldigt aktiv inom djurskydd, hästdressyr samt tävlat bruks med min tidigare hund. Intresset för det andliga/mediala har genom året vuxit och jag har hunnit med flera härliga utbildningar innan sjukdom till slut satte stopp. Två lungtransplantationer och en hjärntumör m.m. har gjort att min kropp fått nog och kräver syrgas dygnet runt så jag är nu tyvärr ni inne på "The Final Countdown" ♥

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke