Änglatanken ♥ Sinnesfrid

0

Änglarnas tanke och affirmation för dig.

Om det uppstår konflikter omkring dig kan du välja frid i stället. Det finns ett gammalt talesätt som säger “välj dina strider”. Du kan bestämma dig från att helt avstå stridigheter. Du behöver inte låta dig dras in i någon situation där maktkamper uppstår. Hellre än att lägga ytterligare en höjd röst till ett gräl kallar du på vägledning som är till större hjälp vid en konfrontation när det gäller att åstakomma kreativa lösningar. Välj frid i dina bemötanden.

Jag stillar mitt sinne och lyssnar till den oändliga vishet och väljer harmoniska lösningar. Jag är en förebild av sinnesfrid och inspirerar andra. Jag har en lugnande effekt på människorna i min omgivning, för jag är en som skapar lugn.

Det finns många sagor berättade om Buddhas visdom, sagor som sägs utveckla förståelse och göra oss till en visare person.

Jag tycker denns saga är ett bra exempel och som kan få oss att tänka till och kanske ändra vårt sätt att bemöta andra människors beteende.

Buddha överförde sina lärdomar till en grupp lärjungar när en man kom fram och förolämpade honom, i syfte att attackera honom. Under alla närvarandes blickar reagerade Buddha med största fridfullhet, och förblev helt stilla och tyst.

När mannen gått frågade en av hans lärjungar, ilsken över beteendet, Buddha varför han låtit främlingen skymfa honom på ett sådant sätt.

Buddha svarade lugnt: “Om jag ger dig en häst i gåva, men du inte accepterar den, vems häst är det? Lärjungen svarade efter några ögonblicks tvekande: “Om jag inte accepterade den, skulle den fortsätta vara din.”

Buddha nickade och förklarade att vissa personer kan besluta att ödsla sin tid på att ge oss förolämpningar, men att vi kan välja huruvida vi vill acceptera dem eller inte, precis som vi kan göra med vilken annan gåva som helst. “Om du tar den, accepterar du den. Och om inte så lämnas den som förolämpat dig med förolämpningen i sina händer.”

Önskar er en fin torsdag ♥ Tjingeling ♥

Dela.

Om skribenten

Helena heter jag. Född på 60-talet. Bor på Fagergården tillsammans med min make, hund och tre katter. Är sedan 2005 sjukpensionerad lärare. Har varit väldigt aktiv inom djurskydd, hästdressyr samt tävlat bruks med min tidigare hund. Intresset för det andliga/mediala har genom året vuxit och jag har hunnit med flera härliga utbildningar innan sjukdom till slut satte stopp. Två lungtransplantationer och en hjärntumör m.m. har gjort att min kropp fått nog och kräver syrgas dygnet runt så jag är nu tyvärr ni inne på "The Final Countdown" ♥

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke