Så var det det här med politiken…

0

Nu är ju inte politik något av mina vanliga ämnen att ta upp, men ibland så kan det vara bra att få ventilera sig lite. Snart är valdagen här och vi översvämmas med all politik som florerar i media. Visst blir man oerhört less, främst på att det skall behöva vara så här. Det blir ju bara värre och värre varje år. Det här med snacksaliga politiker som far med osanningar och pajkastningar gör en ju mest bara irriterad . Och visst är det frustrerande, framför allt när man ser och hör hur människor ser på politiken och hur många tänker rösta. Nu skall man ju kanske undvika att prata politik med folk, då det oftast är som att banka huvudet i väggen och skapar mest ilska och negativa energier. Varför kan inte alla bara se det som just jag ser det… tycker vi ju alla.

Fast så tänker jag.. det kanske är bra med ombyte och variation, det kanske ger en form av balans. Det är inte hela världen om “fel” sida vinner valet eller…. Jag vet då att jag inte kommer att bli direkt upprörd. Det som sker det sker även om det är ..tyvärr.

Jag kan bara hoppas att även alla en dag skall få en insikt i varför vi är här på vår jord och vad som egentligen betyder något på riktigt.  Hur ett egotrippat sinne som fokuserar på makt, ekonomi och materiell rikedom endast skapar negativa följder. Att inte tänka så kortsiktigt utan i ett större perspektiv och inse hur viktigt det är med kärleksfulla värderingar och hur vi påverkar varandra och vår jord. Som jag skrivit om tidigare så har vi byggt upp ett samhället som inte är särskilt hållbart för oss själva och vår planet och att vända på allt detta när makt och ekonomisk vinst får fortsätta att styra är ju mer eller mindre omöjligt. Vi måste alla försöka se “längre än vår näsa räcker”. Det kommer inte att vara en dans på rosor att “vända på skeppet” efter allt som mänskligheten har skapat i fel målsättning. Vi kommer att få lida och offra en hel del för att bli tvungna att ändra vårt tänkande och vår livsstil.

Andra sidan har dock koll på oss och vad som händer och jag tror att våra medvetande kommer att ökas och de själar som inkarneras här framöver kommer att ha “uppdaterats” ännu en gång men just nu så vi behöver alla, även jag, tänka till en gång extra och inte så kortsiktigt eller egoistiskt när vi vill ha ändringar som egentligen är tvärtemot vad som skulle gagna mänskligheten och vår jord.

Så med dessa ord vill jag bara säga … Lycka till med röstandet ♥

Dela.

Om skribenten

Helena heter jag. Född på 60-talet. Bor på Fagergården tillsammans med min make, hund och tre katter. Är sedan 2005 sjukpensionerad lärare. Har varit väldigt aktiv inom djurskydd, hästdressyr samt tävlat bruks med min tidigare hund. Intresset för det andliga/mediala har genom året vuxit och jag har hunnit med flera härliga utbildningar innan sjukdom till slut satte stopp. Två lungtransplantationer och en hjärntumör m.m. har gjort att min kropp fått nog och kräver syrgas dygnet runt så jag är nu tyvärr ni inne på "The Final Countdown" ♥

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke